Blog Si Bakal Doktor

Saturday, September 8, 2012

Tafsir Quran

Assalamualaikum :)

Kali ni saya nak kongsi Al-Quran yang disertakan maksud atau lebih dikenali dengan tafsir Quran. Saya bukan nak buat syarahan agama kat sini tapi just nak kongsi something yang saya tahu.

Quran ni kecil je. Dah kecil mesti ringan kan? Kalau dah ringan boleh dibawa ke mana-mana saje. Kalau dulu saya suka bagi alasan Quran besar sangat, tak larat nak bawak. Tapi sekarang takde alasan dah.

Harga tafsir ni pun sangat berpatutan! Ianya mampu dimiliki oleh sesiapa sahaja. Dah macam promoter je. Hihi. Saya beli tahun lepas kalau tak silap dalam RM19. Kalau mampu beli novel yang harganya RM20 dan ke atas, kenapa tafsir yang jauh lebih murah tak boleh beli kan? 

Dulu pandang sebelah mata pun taknak. Ni la manusia selalu lalai. Hukhuk.

Saya punya keluaran Al Hidayah House of Quran . Kalau keluaran lain saya tak tahu la harganya macam mane. Mungkin berbeza.

Saya punya macam ni. Kulitnya nipis je. Kulit tak penting, yang penting isi dalamnya.


Ini kulitnya keras dan harganya kalau tak silap RM25.

See? Murahkan?

Selamat memiliki! Dia selalu ingat kita, dan insyaAllah kita pun selalu ingat Dia. Dia takkan biarkan hambaNya dalam kegelapan.




Terima Kasih Daun Keladi, Dah Baca Sila Datang Lagi :)

12 125 tapak kaki:

HeNRieTTa JoSe said...

Rietta pown ada...tp dihadiahkan dr org yg blk dr Mekkah....hardcover...

Novelgurl said...

waalaikumussalam..

Alhamdulillah..sy punya y berzip ..^^

uncHa said...

wahhh suka suka... :)

Layyinul Harir said...

ya betol..

akk punya kulit tebal..heee~

x kesahla mana pun,yg penting boleh bawak kekelas jugak.blh bacee.insyallah..

profmie said...

as slm..sy dh bli ar al-quran ni..& dh bwenya ke ipta skng..hihi..

cmne mggu haluan siswa aritu ok x?hehee

kinn said...

cuel dan murah! kite punya kaler pink tapi pattern lain. :D

profmie said...

xsilp sy mse sy bli kt jln TAR..hrgenya hmpir rm50

Kalamhati said...

alhamdulillah..baca Quran dgn tafsir lebih mudah kita nk tahu maksud..bkn setakat baca je kan..kak wan hok blaja Bahasa Arab ni pom byk jugok lg perkataan hok tak pehe sgt..=)

kiera'sakura said...

akak ada satu kaler pink.. yg penting senang nk bawak ke mana pun ;)

adik, please kuatkan diri.. akak doakan awk kuat dan tabah kt tempat baru. anything blh share dgn akak ok.. mesej je insyaAllah akak ada nk bg nasihat and dengar masalah awk.. jgn simpan sorg2 ye klu btol awk declare akak nie kakak awk

Noraim said...

@profmie mahalnya! sy beli murah je. mungkin keluaran lain tu.

Noraim said...

@kiera'sakura alaaaa, akak ni suka buat org sedih la. malu nk nak msg akak.

kay_are said...

ade gak tapi yang jenis lain pun.. yang penting isi same je kan =)