Blog Si Bakal Doktor

Tuesday, October 16, 2012

Little Reminder #2

Assalamualaikum :)

Today, I've realized that people will judge you no matter what you do, so you might as well do what you want.

Buat baik pun orang kata, buat jahat apatah lagi. Buat la apa pun selagi tak melanggar hukum Allah. No matter how nice you to people, people tetap pandang macam kau curik dia punya kambing. Haha.


Sebab mulut badan binasa. Sebab mulut orang terasa! Kita sangkakan gurauan tapi orang lain terasa dan pendam perasaan. Mulut tu kena jaga. Nak bergurau pun biarlah bertempat. Jangan sampai ade yang meletup. Opsss.

#Lepas menangis everything gonna be okay! Senyummmm :)

Terima Kasih Daun Keladi, Dah Baca Sila Datang Lagi :)

16 125 tapak kaki:

FaiZaH Fyn said...

susah nak puaskan hati semua orang..yang penting kita tahu siapa diri kita dan apa yang kita buat :)

dya bunga said...

btl2..lepas menangis rasa ok je.

Iffah Afeefah said...

sbb mlut cinta mati

itu akak tahu

HeNRieTTa JoSe said...

Wow....thanks for the shate....love that quote....

pakDin said...

biasa la nak puaskan hati manusia nih mmg susah..
ade je yg benda x kena..
jadi keputusan terbaik diam jelah..
kalau mampu, terus terang kat dia terus.. :)

sal ya said...

hopefully everything will turn out to be fine. byk menangis pun penat jugak. energy consuming.

nuyui a.k.a miss YUI said...

itula mslhnya kan..

HeNRieTTa JoSe said...

btlbtl...kite xleh puaskan hati semua orang...

PSS...like this phrase...macam curi dia punya kambeng....sweet jew...

kiera'sakura said...

laaa npe nie syg? sape buat aim nie? npe x cite kat akak?

mulut orang mmg tak boleh nak tutup. tapi hati kita boleh dijaga dengan iman ;)

snf said...

jgn jgn nanges nt tacomel:-)

Detective Fiqa said...

baik boss. huhuhuhu :( kadang2. org selalu silap tafsir df hmm :(

TiranaAduka said...

salam noraim.

Bg TA, Biarlah Orang nk kata apa kalau kita buat baik.yg penting kita ikhlas. Tuhan tahu niat kita.mulut tempayan boleh di tutup..

kay_are said...

pernah gak jadi macam ni.. wat entri as gurauan tapi orang berkenaan amek serius.. nak wat cane kan.. lain orang lain pandangan die..

aReLaN said...

sebabnya memang susah nak puaskan hati semua orang kan.wat baik salah,wat jahat memang salah la kan.hmmm

ayut said...

kdg2 dugaan tu dtg utk bg peringatan yg kita terlupa sapa lebih berkuasa...xpe..terima je..yg pntg tak bt bnda tak bek :)

TiranaAduka said...

salam.

Oh ya.disini TA nak ambik kesempatn jika ada penulisan ta yg menyinggung sesiapa harap di maafkan.

Malam sabtu disini..