Blog Si Bakal Doktor

Tuesday, October 16, 2012

Little Reminder #2

Assalamualaikum :)

Today, I've realized that people will judge you no matter what you do, so you might as well do what you want.

Buat baik pun orang kata, buat jahat apatah lagi. Buat la apa pun selagi tak melanggar hukum Allah. No matter how nice you to people, people tetap pandang macam kau curik dia punya kambing. Haha.


Sebab mulut badan binasa. Sebab mulut orang terasa! Kita sangkakan gurauan tapi orang lain terasa dan pendam perasaan. Mulut tu kena jaga. Nak bergurau pun biarlah bertempat. Jangan sampai ade yang meletup. Opsss.

#Lepas menangis everything gonna be okay! Senyummmm :)

Terima Kasih Daun Keladi, Dah Baca Sila Datang Lagi :)

Saturday, October 13, 2012

Souvenir Dari Italy


Assalamualaikum :)

Mula-mula ingat surat yang dapat tu kad kawen kak Kira tapi sangkaan itu meleset. Rupanya surat dari salah seorang kawan blogger saya. Saya tak dapat lagi tapi kakak sorang ni dah dapat dah. Dan dia saje bagi saya mengalami masalah kejelesan. Akak, grrrrr! Haha.

Nilah kali pertama dapat hadiah dari kawan blogger. Perkenalan hanya bermula di blog, berlarutan di facebook dan tak penah lagi melalui telefon sebab dia nun jauh di sana dan saya hanya tertinggal di Malaysia. Even saya tak pernah jumpa dia, it is still very nice knowing a good person like dia =)

Saya panggil dia Yan atau nama blognya Yayan's. Comel je dia hihi. Dia seorang pelajar perubatan tahun ke saya lupa lagi tahun ke berapa yan heee di Mesir. Tapi yan dah lama tak update blog. Busy eh nak jadi doctor ni? Hehe.

 Saya pos kad raya untuk dia, tapi dia tak sempat balas pun kad raya dan dia cakap akan dibalas dengan something yang sangat special. Baru-baru ni eh bukan baru sangat pun dia melancong ke Itali. Boleh baca entry ini. Untung la boleh kenal Negara orang kan. Something yang special yang dia cakap tu hadiah dari Itali.  Wahhhh terima kasih Yan. Terharu tahu T_T. Saya suka hadiah ni =) Dan kad tulisan tangan tu sangat-sangat sweet :) thanks a lot!

Tapi kenapa pink?! Haha.

Yan, sila komen entry ni. Memang ade unsur paksaan di situ. Sudah la jadi silent reader tu hahaha. Lepas ni selalu la update blog eh. Dah lama tak tengok Zibu jadi mangsa suntikan awak tu. Hihi. Tulisan awak mengingatkan saya dekat kawan lama saya. Tapi dia di Aussie, awak di Mesir. Memang dua orang yang berbeza la.

Selamat berjaya menempuh baki beberapa tahun lagi untuk menjadi seorang doctor. Awak pasti boleh jadi seorang doctor yang baik insyaAllah. Ingat, kalau awak tak pandai awak takkan sampai ke Mesir dan tahap ini. Awak boleh yan! J

Terima kasih jadi sahabat saya!

Ps ; Nanti saya sakit saya jumpa doktor Yayan eh? Hehehe.

Terima Kasih Daun Keladi, Dah Baca Sila Datang Lagi :)

Monday, October 1, 2012

Tahniah akak! :)

Assalamualaikum :)

Entry ringkas untuk petang ni. Hikhik. Tahniah untuk kakak saya yang sorang ni. Tahniah anda menjadi orang yang komen paling banyak kat blog ni. Heee. Dan terima kasih jugak untuk top 10 di bawah. Terima kasih masuk blog yang tak seberapa ni :)


Ohh saya sangat jakun lagi guna benda alah ni. Hee. Baru je letak widget ni, tu pun dengan bantuan adik saya yang sorang ni. Terima kasih dik. Bantuan anda sangat dihargai. Hihi.

Ps ; Kelam kabut taip entry sebab ade kelas pukul 6 jap lagi. Baiiii.

Terima Kasih Daun Keladi, Dah Baca Sila Datang Lagi :)