Blog Si Bakal Doktor

Tuesday, January 8, 2013

Random #13



Pesanan buat lelaki ;


Awak nak perempuan yang baik-baik, jadinya awak pun kena lah jadi baik jugak. Awak nak perempuan yang bertudung, pandai jaga diri, solehah, awak pun kena pandai jaga diri jugak, soleh dan kenal tikar sejadah tu. Mesti awak taknak zaujah awak nanti disentuh Adam lain kan? Jadi awak pun kena lah buat benda sama!





Awak lelaki, awak sepatutnya yang membimbing perempuan tu ke arah yang lebih baik. Tegur dia jika dia tersasar dari jalan Allah. Jangan awak sekali tersasar sama. Perempuan yang bergelar isteri awak tu amanah awak. Jangan sampai awak digelar lelaki yang dayus. Aurat dia tanggungjawab awak.

Dan pesanan untuk kaum Hawa jugak :




Kahkah. Jangan terlampau percaya dengan kata-kata yang keluar dari mulut kaum Adam ni. Hahaha ;p  Jangan marah, selingan untuk malam ini :)

Selamat malam dan selamat beramal. 

Sumber : twitter

Terima Kasih Daun Keladi, Dah Baca Sila Datang Lagi :)

14 125 tapak kaki:

nuyui a.k.a miss YUI said...

yg last tu buat snyum..kih2.

kopi pasta said...

err yg last printscreen tweet, amboi kemain...betul llaki tu sama. tp sama dri segi apa? dri persamaan itu juga akan terhasil juga perbezaan..

ummuaidan said...

Assalamualaiukm aim...
Biasanya pasangan kita th samalah spt kita...takkan hajat bagai jin nak angan2kan yg mcm melaikat kan...

HeNRieTTa JoSe said...

hehehe...suka suka...kata kata kaum adam....hmmm....

Nurul Ainaa said...

lelaki selalu cakap mcm tu "aku tidak sama dgn laki lain, percayalah.." ermmmm hahhhaa =D

Izzati Suhaide said...

ermmm,sedikit terkena..he3..tp sgt bgus kata2 ni...ssuai laa klu org tu bce blog aim ni..hu3 :D

kay_are said...

hmm.. memang banyak pengajaran yang boleh diambil dari statement ni.. thanx sharing.. =)

ayut said...

kerana lelaki tiada beza....mcm pmpuan jgk la sng cite..hihihi..tp andai kita baik pasti jodoh yg Allah bg utk kita adalah yg sepadan utk kita... :)

HeNRieTTa JoSe said...

PSS...maaf rietta tag awk....http://hati-dan-bicaranya.blogspot.com/2013/01/25-random-facts-about-me.html

Princess Nusy said...

mostly betul..hehe.. ^^

sal ya said...

sama tapi tak serupa. hehehe...

the garang said...

sememangnya lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan begitulah sebaliknya

salam kenal dan datang melawat dari #BloggingSihat


Mahamahu said...

Bagus lah nasihat ni berguna untuk yg tgh hangat bercinta kerana cinta itu buta semua pantang di langgarnya huhuhuuh ingat..

(dari group #BloggingSihat)

kiera'sakura said...

nak yg terbaik kita sendri kena jadi yg super terbaik dlu ;)