Blog Si Bakal Doktor

Thursday, March 28, 2013

Gunung Stong, Yuk!



Esok sampai sabtu, saya akan ke Gunung Stong State Park Resort untuk satu kem fasilitator. Resort ni berlatar belakangkan Air Terjun Jelawat yang tertinggi di Asia Tenggara dan banjaran Gunung Stong. Disamping ceramah, ada aktiviti daki gunung. Wahhhhhhh!

Okeyy saya tengah excited nak pergi sebabnya  tak pernah sekalipun saya sampai kat sana. Nama je anak jati daerah tu tapi jejak kaki pun tak pernah. Hihi.

Jadi, esok adalah harinya.

Sanggup google nak tahu tempat tu macam mane. Hee.

Tempatnya cantik.

Banyak berjalan rupanya semester ni. Banyak berjalan banyak burn kelas. Banyak burn kelas banyak ketinggalan. Hmm.

Ni la akibatnya.



Terima Kasih Daun Keladi, Dah Baca Sila Datang Lagi :)

12 125 tapak kaki:

nuyui a.k.a miss YUI said...

berhati2 ya..

mama aryan said...

salam noraim..wah bestnya..nampak cantik gunung tu

HeNRieTTa JoSe said...

xpernah smpai sana lagi...suka tgk picta tu...rasa nk pergi jer...

ayut said...

gunung stong??aim...ayut 1st time dgr ni..tertinggi kat asia tenggara?kat mane ek?banjaran terpanjang tahu la...titiwangsa..tertinggi tak tahu...oh geografi ku... T_T

aReLaN said...

tengok gambar cam menarik je tempatnya.huhu

ummuaidan said...

Assalam aim..sori deh lamo tok maghri jenguk...nok gie gunung stong ko...rs2 mace pernah gie kaknor nie mulo..ms mudo2 ..best jgk....

Cho Zila said...

gunung stong antara tempat dalam senarai akak nak panjat tapi tak kesampaian.. .. dapat gi kaki gunungpun boleh gak yerk.. tak tauler bilakan...

gdsbnga said...

first time dengar nama gunung stong. teruk betei. ish ish . take care dekat sana aim :)

Ain Norainsyah said...

Dulu ain suka jugak aktiviti lasak n pergi tempat macam ni. Tapi sekarang dah tak boleh nak jenjalan sangat. :D

Nurrul said...

hmm, syok nya naik gunung.. kita tak pena lagi pegi :"(

N.Aima K said...

mcm best je dear..cnt wait for your updated!!

kiera'sakura said...

takpe la, mana tau dengan kesegaran minda lepas berjalan tue boleh pick up pelajaran yg nak masuk nanti ;)