Blog Si Bakal Doktor

Wednesday, October 9, 2013

Pelapik Dagu.


INI ADALAH ENTRY MELEKAT. SILA SKROL KE BAWAH UNTUK ENTRY TERBARU :)



Pernah seorang ukhti ni tanya saya, bahagian bawah dagu muslimah tu aurat ke?

Wahai muslimah sekalian, bawah dagu tu aurat ke bagi perempuan?

Ya, bahagian itu pun aurat. Yang bukan aurat bagi seorang perempuan ialah muka dan kedua tapak tangan. Sebab itu lah telekung solat yang kita gunakan tu tertutup di bahagian bawah dagu tu. Tapi ramai muslimah tidak ambil berat akan aurat yang satu ni. Ramai yang memandang remeh akan hal ini.

Alhamdulillah kat sini ada jualkan pelapik dagu.



InshaAllah boleh request warna apa.

Harganya RM4/each
Material kain koshibo
Tak panas dan selesa dipakai.

Selesa sebab ini bukan inner neck. Ini hanya kain yang diletakkan di bawah dagu dah getah di kepala.

Sesiapa yang berminat boleh PM saya di facebook.


P/s : InshaAllah lepas ni update pasal half niqab ye :)



Terima Kasih Daun Keladi, Dah Baca Sila Datang Lagi :)

6 125 tapak kaki:

ayut said...

dh mula dekatkan diri dgn perniagaan...bgus2x...

HeNRieTTa JoSe said...

Pelapik dagu pown ada erk...snang skang nie...mcm mcm ada....

Pendosa Tanpa Noktah said...

assalamualaikum..nak order pelapik dagu boleh?

Pendosa Tanpa Noktah said...

assalamualaikum ya ukhti..nak order pelapik dagu boleh?

mira98 said...

Assalamualaikum .. nak order pelapik dagu boleh

mira98 said...

😊