Blog Si Bakal Doktor

Wednesday, June 11, 2014

Proses Pembersihan


Sebelum proses pembersihan, jumlah post dalam blog ni 500++. Hasil dari proses pembersihan, hanya tinggal 200++ dan bakal berkurang lagi!

Reason?

Post dulu-dulu macam budak tak matang je menulis. Dah sejak bila reti matang? Hihi. Bila baca balik malu dan kesian dekat diri sendiri. Sudah-sudahlah memalukan diri tu  =.='

Lagipun older posts tu tak mendatangkan manfaat tu. Takde hadaf pun (tujuan). Orang baca pun tak boleh ambil ibrah (pengajaran). Jadi, better buang dari menimbulkan fitnah.

Post dulu-dulu banyak sangat gambar (gambar sendiri boleh kira dengan jari). Walaupun bukan gambar sendiri, tapi ada di antara gambar-gambar not fully covered our aurah. Taknak di soal di sana kelak sebab apa tayangkan gambar tak menutup aurat :'(

Yang paling penting, taknak menimbulkan fitnah kepada agama. Taknak ulas panjang-panjang. You know what I mean.



Jadi, keputusannya muktamat. Kita buang! :)

Call me berlagak baik, berlagak warak or whatever name you want, I don't care!



Terima Kasih Daun Keladi, Dah Baca Sila Datang Lagi :)

1 125 tapak kaki:

ﻟﻘﻤﺎﻥ said...

betul tu..
sape nk jwp kat masyar nt andai tuan punya figure kat pic tu tanya apasal uplod pic dia yg nmpak aurat atau nmpak bentuk tubuh badan tu..
bayangkn jika pmilik badan dh lama pn kembali ke rahmatullah tp org ramai msih dpt mlihat aurat dia..
kesian..